A fost sau nu filaj ? O maşină parcată în faţa Primăriei Craiova a generat un război între primarul Băniei şi SRI  

Data publicării:
050913 filaj sau nu

O maşină buclucaşă, parcată ilegal în faţa Primăriei, a generat un adevărat război între primarul Craiovei şi Serviciul Român de Informaţii. Lia Olguţa Vasilescu spune că autoturismul era plin de aparatură de interceptare. Edilul spune că cineva din prefectură era ascultat. SRI spune că maşina nu aparţine serviciului. Între timp a apărut şi adevăratul proprietar: primarul din Castranova.  

Scandalul presupusului filaj de la Primăria Craiova a izbucnit, după ce edilul Lia Olguţa Vasilescu a postat pe un site de socializare o informaţie potrivit căreia, din faţa biroului său, a fost ridicat un autoturism plin de aparatură de interceptare. Cei care au luat maşina au fost cei de la Regia Autonomă de Transport, care se ocupă şi cu ridicarea autovehiculelor parcate ilegal în oraş.

"Şi-au dat seama, fiind cineva cu tehnică pe el în prefectură, că a rămas fără semnal, de s-a ridicat maşina. Până să ajungă maşina în curtea RAT, vreau să vă spun că deja erau acolo şi şi-au ridicat maşina", spune Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei.

Reprezentanţii Regiei Autonome de Transport Craiova susţin că maşina a fost ţinută la Serviciul de Ridicări doar câteva ore, fiind ridicată de proprietar, care a plătit 300 de lei amendă.

"În cazul de faţă, pentru că faceţi referire la o anume maşină, nu vă pot spune decât că, din ce cunosc, maşina a fost ridicată din zona centrală, din zona Primăriei, a fost adusă de către lucrătorii RAT în parcul auto, iar de aici, proprietarul maşinii a venit, a achitat taxa şi a intrat în posesia maşinii", a precizat Alin Mărăcine, şef Serviciul Ridicări Auto Craiova.

La acuzaţiile primarului Craiovei, Serviciul de Informaţii a infirmat faptul că maşina le-ar aparţine.

SRI a anunţat, printr-un comunicat de presă, că maşina ridicată de serviciul Primăriei Craiova aparţine primarului din Castranova. Omul recunoaşte că a fost în centrul oraşului, la o şedinţă la Prefectură. Edilul susţine că a parcat neregulamentar, pentru că se grăbea.

"La ora 11 a fost o şedinţă la Prefectură. Am parcat puţin sau, mă rog, neregulamentar, am muşcat un pic din locurile pentru staţia de taxi, mi s-a ridicat maşina, m-a anunţat cineva, l-am sunat pe unchiul meu, a ridicat maşina şi asta e toată treaba", a spus Dumitru Măceşanu, primar Castranova.

Primarul Craiovei bănuieşte că maşina l-ar fi filat pe prefectul judeţului Dolj, însă acesta a refuzat să comenteze situaţia.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri