Sari la conținut

Aglomeraţie pe pârtia de la Voineasa  

A fost aglomeraţie mare, la început de an, pe pârtia de la Voineasa din judeţul Vâlcea. Peste 2.000 de turişti şi-au prelungit vacanţa de sărbători şi au mai rămas în staţiune, după Revelion, să se bucure de zăpada de pe pârtia de schi.

Turiştii au format cozi la casieriile de la telecabină şi telescaun pentru a ajunge cât mai repede, sus pe pârtie. Au ales să-şi prelungească vacanţa de sărbători, după ce au petrecut Revelionul aici, în staţiunea Voineasa.

„Cum este atmosfera? Este super, doar că este coada mare la teleschi, dar este super atmosfera. Zăpada este super", a spus un turist.

„Aţi prelungit vacanţa pe pârtie? Puţin doar. Mâine, la lucru. Cum este atmosfera? Este foarte frumoasă, foarte bună vremea. Foarte plăcut", a spus un alt turist.

„Încă de dimineaţă am avut turişti nerăbdători. De la ora 8 au ajuns, aţi văzut şi voi cozile formate la casierie. Toată lumea este fericită şi se schiază perfect pe cele două pârtii", a declarat Ramona Fodor, administratorul pârtiei.

Turiştiii s-au bucurat de zăpadă şi de distracţie, iar hotelierii de câştiguri foarte mari de pe urma acestora.

„Am avut foarte mulţi turişti în perioada Revelionului care şi-au prelungit vacanţa datorită pârtiei de schi încă două, trei zile. Noi le oferim un meniu tradiţional într-un decor rustic tradiţional", a spus Oana Păun, administratorul unei pensiuni.

Pârtia de la Voineasa a fost finalizată doar în proporţie de 90 la sută după ce Primăria a înregistrat o datorie de 34 de milioane de lei către constructor. Este al treilea an în care funcţionează, însă fără restaurant şi fără locuri de parcare.