Ancheta de la Cariera Roşiuţa bate pasul pe loc

Data publicării:
-011113 rosiuta

Ancheta de la cariera Roşiuţa, unde a avut loc un accident de muncă soldat cu un mort şi 12 răniţi, se desfăşoara cu viteza melcului. Abia acum Complexul Energetic Oltenia a constituit o comisie care să verifice ce s-a întâmplat, iar poliţia s-a autosesizat. Fratele şoferului, care şi-a pierdut viaţa în accident a declarat atunci că maşina nu avea frâne, iar acest lucru se întâmpla de mult timp, însă fratele său nu a spus acest lucru patronilor, de teamă să nu rămână fără locul de muncă.  

Anchetatorii verifică în acest moment dacă maşina avea probleme tehnice.

„Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj a dispus efectuarea de verificări cu privire la aspectele semnatate atât în ceea ce privişte existenţa inspecţiei tehnice periodice a autovehiculelor cât şi cu privire la activitatea poliţiştilor din zona de competenţă”, a spus Romina Dochian, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj.

Dacă se va dovedi că maşina avea probleme, cei de la Complexul Energetic Oltenia spun că vor rezilia contractul cu firma care a câştigat licitaţia pentru transportul minerilor.

„A fost constituită o comisie de cercetare a stării tehnice a mijloacelor de transport ale firmei prestatoare care îţi desfăşoară activitatea la cariera Roşiuţa. Au fost stabilite termene pentru finalizarea reviziilor tehnice”, a precizat Elena Zamfir, purtătorul de cuvânt al Complexului Energetic Oltenia.

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj dau asigurări că vor fi luate măsuri la finalul anchetei.

„În momentul de faţă, pe lângă această expertiză care a fost depusă, mai avem trei declaraţii luate de la trei persoane care au fost implicate în respectivul accident, urmând ca în termenul cel mai scurt, probabil săptămâna viitoare, Inspectoratul de Muncă să definitiveze respectivul dosar şi să trimită spre aprobarea Inspecţiei Muncii”, a spus George Romanescu, inspector-şef Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj.

Accidentul a avut loc pe data de 9 octombrie. Şoferul a vrut să schimbe viteza, însă a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat. 12 mineri au ajuns la spital cu fracturi, iar şoferul a murit pe loc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri