Asistenţa medicală în Dolj

Data publicării:
asistenta 20medicala 20in 20dolj-52224

În privinţa îngrijirilor medicale de bază, s-a asigurat funcţionarea unui număr de 416 cabinete medicale de medicină de familie, din care 208 în mediul urban şi 208 în mediul rural, neexistând localitate fără cabinet de medicină de familie. De asemenea, sunt 10 centre de permanenţă care funcţionează integrat cu microstaţiile de ambulanţă în comunele Amărăştii de Jos, Sadova, Pleniţa, Brabova, Bechet, Ghidici, Gherceşti, Murgaşi , Goicea, Bulzeşti -Frăţila, ultimele două fiind dotate cu autosanitare de consultaţii la domiciliu.

Asistenţa medicală de specialitate în ambulatoriu este asigurată în Dolj de 9 ambulatorii integrate ale spitalelor, cu un număr de 169 de cabinete în peste 40 de specialităţi şi 1462 de cabinete de specialitate private ce acoperă de asemenea peste 40 de specialităţi medicale.

În ceea ce priveşte asistenţa medicală stomalogică asigurată în Dolj, există un număr de 370 de cabinete medicale de stomatologie, dintre care 52 sunt în mediul rural. Urgenţele stomatologice sunt acordate de 3 servicii cu activitate non-stop la spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, Spitalul Clinic Municipal Filantropia şi Spitalul Municipal Calafat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri