Îndemânare auto cu maşini de 40 de ani, la cea de-a V-a etapă a Campionatul Naţional de Îndemânare Auto de la Severin

Data publicării:
020913 conscurs masini

Drift-uri, parcări la limită, întoarceri cu frâna de mână si slalom cu automobilul. Toate acestea au putut fi văzute ieri, la cea de-a V-a etapa a Campionatului Naţional de Îndemânare Auto, care s-a desfăşurat la Drobeta Turnu Severin. Zeci de piloţi au intrat în concurs cu maşini de sute de cai putere. Alţii au concurat cu maşini româneşti, fabricate cu 40 de ani în urmă, dar modificate pentru a face faţă rigorilor cursei.

La startul competiţiei s-au aliniat 20 de piloţi, care şi-au arătat îndemânarea pe un traseu marcat cu jaloane. De la start nu au lipsit maşinile româneşti, fabricate cu mai bine de 40 de ani în urmă. Trabantul sau vechile Dacii au fost vedetele competiţiei. Proprietarii lor au investit ceva bani, pentru a fi la înălţimea evenimentului. Adrian Stancu este posesorul unei maşini care, în curând, va împlini 44 de ani.

„E făcută de mine, pentru mine. E o pasiune mai veche, taică-meu a avut o maşină din asta”, a spus Adrian Stancu, concurent.

La competiţie au participat piloţi debutanţi, avansaţi sau juniori. La concurs a fost prezentat şi poliţistul Christian Ciocan, originar din Severin, fost purtător de cuvânt al Poliţiei Române.

"N-am emoţii, pentru că am mai mers în Campionatul Naţional de Îndemânare Auto", a spus Christian Ciocan, comisar de poliţie

Câştigătorii la cele trei categorii s-au calificat pentru următoarea etapă a Campionatului Naţional de Îndemânare Auto, care se va desfăşura pe 21 şi 22 septembrie, la Cluj.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri