Muncitor mort într-un accident pe şantierul de renovare a unui hotel din Craiova

Data publicării:
201113 MORT MUNCA

Accident tragic astăzi, în centrul Craiovei. Un muncitor de 19 ani a murit după ce o grindă s-a prăbuşit peste el. Tânărul lucra la o firmă de construcţii care se ocupă de renovarea unui hotel din Craiova. Inspectorii ITM au deschis o anchetă în acest caz. Din primele cercetări, se pare că muncitorul era echipat coresponzător în momentul incidentului.

Tânărul, angajat al unei firme din Daneţi, lucra alături de mai mulţi colegi la demolarea unei grinzi de beton care susţinea un coş de fum. Într-un moment de neatenţie, aceasta s-a prăbuşit peste el. Impactul a fost mortal. Pompierii au încercat zeci de minute să-l scoată dintre zidurile de ciment.

„E prins de o structură din spate, unde se făceau dărâmăturile, a fost prins sub o grindă”, a spus Constantin Florea, inspector şef Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dolj.

Colegii tânărului nu au vrut să vorbească despre incident.

La faţa locului au ajuns imediat şi inspectorii ITM, care au verificat dacă târărul lucra în legalitate.

„Din primele verificări pe care noi le-am făcut, se pare că victima este totuşi angajată. Are contract individual de muncă. De asemenea, purta echipament individual de protecţie, dar, probabil, metoda de lucru pe care a adoptat-o a fost una necorespunzătoare”, a precizat Silviu Poenaru, inspector al Inspectoratului Teritorial de Muncă Dolj.

Ancheta va continua pentru stabilirea cauzelor în care s-a produs incidentul, iar dacă cineva se va face vinovat de acest lucru va fi sancţionat conform legii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri