Sală de sport în mijlocul câmpului într-o comună din Olt

Data publicării:
180713 sala sport camp

Ar fi trebuit să facă sport într-o sală modernă, dar nu pot ajunge la aceasta. Se întâmplă în comuna olteană Movileni, unde construcţia care a costat nu mai puţin de 3 milioane de lei a fost amplasată pe un câmp, la trei kilometri de localitate. Primăria nu are bani pentru a asigura transportul elevilor, aşa că sala e pustie şi a început să se deterioreze.  

La Movileni, judeţul olt, învaţă 400 de elevi. Dar nu numai ei ar fi trebuit să se bucure de investiţia făcută. La sală ar fi avut acces oricine ar fi dorit să facă sport. Construcţia are terenuri de volei şi baschet, porţi de handbal, duşuri şi centrală termică, dar nu este racordată la reţeaua de apă, pentru că de la clădire până la prima casă din comună sunt câţiva kilometri.

Sala de sport a fost construită pe o groapă de gunoi nivelată cu pământ. Pentru că nu are susţinere, construcţia a început să cedeze. Mai mult, pentru că nu e păzită, hoţii au dat iama, iar când plouă, sala de sport devine o piscină acoperită.

Investiţia a fost făcută pe timpul fostului primar din Movileni, iar autorităţile locale care administrează în acest moment clădirea nu prea au soluţii. Bugetul primăriei este prea mic pentru a susţine transportul la sală. Şi întreţinerea costă prea mult pentru buzunarul” comunei. Edilul are însă o idee.

„Ne gândim, cu o investiţie minimă, sala fiind construită pe structură metalică, s-ar putea transporta în altă zonă unde este utilă pentru bunul mers al şcolii şi al comunei”, a declarat Cristian Râmbu, primarul comunei Movileni

Comuna Movileni are peste 3.000 de locuitori. Doar 6,5% dintre ei au alimentare cu apă şi canalizare şi doar 6% toaletă în casă, dar au o sală de sport care a costat 3 milioane de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri