Scandal în comuna doljeană Lipov, între primar şi o angajată

Data publicării:
120813 scandal lipov

Acuzaţii grave la adresa primarului din comuna doljeană Lipov. O angajată susţine că acesta îi face zile amare, din cauza unui conflict mai vechi. Funcţionara spune că edilul nu o lasă în primărie, aşa că stă opt ore pe o bancă, în faţa instituţiei. Primarul negă, însă, toate acuzaţiile. 

Olimpia Jilcu a fost angajata Direcţiei Agricole din cadrul Primăriei Lipov până în anul 2010, când edilul local a desfiinţat postul şi a trimis-o acasă. Femeia a contestat decizia în instanţă şi a câştigat procesul definitiv şi irevocabil. Ea s-a întors la primărie, la începutul lunii iulie, însă nu a îndeplinit nicio sarcină de serviciu, pentru că primarul nu a lăsat-o să intre în birou.

Astăzi de dimineaţă, când am venit, mi-a spus că locul meu e acolo, afară, pe bancă, la aer. Să stau la aer, să nu iau aerul altora”, spune femeia.

Primarul are însă o altă variantă. “Ea zice că îi place mai bine afară, la aer, că e cald în primărie. Vedeţi şi dumneavoastră ce căldură e în birou. Şi e şi fântâna aproape, aici. Se răcoreşte la fântână, că eu nu am bani la primărie să le cumpăr apă rece. Şi atunci se duce la fântână şi mai dă cu apă pe ochi”, a spus Dumitru Dobrescu, primarul localităţii

Femeia a câştigat şi drepturile salariale restante din perioada în care a fost concediată. Primăria nu i-a plătit, însă, niciun leu. Edilul spune că nu i-a achitat banii, pentru că visteria comunei este goală. Femeia este nemulțumită, pentru că a fost încadrată pe un post de contabil, pentru care nu are studii, deşi ar fi trebuit să revină pe unul de consultant agricol.

Autorităţile judeţene cunosc situaţia primarului, însă nu îl pot trage la răspundere, pentru că legea nu le permite.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri