Sari la conținut

Semafoare de un milion de lei, nefuncţionale. Primăria Craiova caută soluţii pentru a le pune în funcţiune  

Craiova are semafoare de un milion de lei, care nu funcţionează. Cinci intersecţii din oraş au fost semaforizate în 2008, însă aparatele au mers doar câteva zile. Autorităţile le-au închis, pentru că mai mult încurcau traficul. Acum, primăria caută soluţii pentru a le găsi funcţionalitatea.

Toate cele cinci semafoare de decor sunt amplasate pe cea mai circulată arteră a Craiovei - Bulevardul Calea Bucureşti.

“Au fost montate degeaba. Eu zic că sunt prea dese. E acolo la Institut şi aici şi la piaţă, deci undeva trebuie să dispară”, crede un craiovean.

Cel mai mult au de pierdut din cauza lipsei semafoarelor, pietonii.

Echipamentele au fost montate în 2008 de vechea conducere a primăriei, nota de plată a fost de aproape un milion de lei, însă semafoarele au funcţionat doar atunci când s-au făcut probe.

În mod sigur, ele au fost montate fără să existe un studiu în spatele lor şi s-a constatat că nu sunt eficiente”, a spus Mihail Genoiu, viceprimar al municipiului Craiova.

Autorităţile locale caută acum soluţii pentru a le pune în funcţiune. Primăria are un proiect european de 2 milioane de euro privind fluidizarea traficului, care ar putea fi gata anul viitor şi tot atunci vor fi repornite şi semafoarele pentru a afla dacă mai funcţionează.

Pe aceeași temă