Sari la conținut

Studenţii pot face studiile pe credit. Universitatea din Craiova a încheiat un parteneriat cu două bănci

Studenţii de la Universitatea din Craiova pot face studiile cu credit de la bancă. Din acest an, tinerii beneficiază de credite de nevoi personale pentru studii, în condiţii preferenţiale, cu dobândă fixă şi anularea comisioanelor. Universitatea a încheiat un parteneriat cu două banci, pentru a le facilita obţinerea acestor credite. Iar banii pot fi folosiţi pentru taxa de şcolarizare, plata chiriei sau achiziţii de cărţi.

Mihai Roşca are 20 de ani şi este din Râmnicu Vâlcea. Este student în anul II la Informatică, iar părinţii lui suportă cheltuieli destul de mari. Face naveta până în satul bunicii, plus banii de mâncare şi de buzunar. Mihai ia în calcul un astfel de credit, să mai uşureze cheltuielile familiei.

Studenţii au de ales din ofertele a două banci cu care Universitatea are parteneriat. Reprezentanţii promit o dobandă foarte atractivă, perioade de graţie de până la 2 ani, iar studenţii pot restitui banii şi în 10 ani. Pot folosi banii pentru orice au nevoie, atât timp cât are legătură cu studiile.

Pot să îşi finanţeze plata chiriei, chiar şi la gazdă, nu neapărat la Universitate, plata taxelor de studii, echipamente pentru studii, cărţi”, a spus Dan Claudiu Dănişor, rectorul Universităţii din Craiova.

Studenţii trebuie să urmeze câţiva paşi şi pot beneficia de credite de până la 40.000 de euro.

Şi tinerii care vor să studieze în străinătate pot accesa creditul pentru carieră.