Tone de alimente de la UE, nedistribuite la Craiova. Beneficiarii nu au venit să le ridice

Data publicării:
210214 alimente

Tone de alimente de la Uniunea Europeană au rămas nedistribuite la Craiova. Beneficiarii în drept nu au venit să le ridice, aşa că Primăria a decis să le reîmpartă. 500 de persoane nevoiaşe, care se încadrează cerinţelor, au venit să îşi ridice produsele pentru a doua oară.

Încă de la primele ore ale dimineţii, pensionarii au venit cu buletinul să îşi ia a doua tură de alimente, o plasă de aproape 5 kilograme. Pachetele conţin mălai, ulei, zahăr, paste făinoase, roşii, zacuscă şi miere. Cam cât consumă un pensionar într-o lună.

Prima distribuire de alimente a început în noiembrie. 85% dintre cei care aveau dreptul să le primească le-au ridicat.

„Autoritatea locală a început activitatea de distribuire a produselor rămase nerepartizate. Cantitatea este de 12.000 de kilograme, iar beneficiarii sunt pensionarii cu pensii cumulate sub 400 de lei pe lună”, a spus Ioana Stoian, director executiv Direcția Administrație Publică și Asistență Socială Craiova.

Pe listele suplimentare sunt aproape 6.000 de pensionari din Craiova, care sunt aşteptaţi să vină la Centrul Expoziţional Transfrontalier până la începutul lunii martie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri