Sari la conținut

Un alt angajat al Companiei Naţionale de Drumuri are contractul de muncă suspendat. Acesta a făcut declaraţii împotriva conducerii CNADNR

Claudian Ţuţulan, angajat al Direcţiei de Control şi Încasări Buget DRDP Slatina din cadrul CNADNR, a sesizat în 2013 DIICOT cu privire la faptul că mai mulţi agenţi economici din judeţul Olt funcţionează pe drumurile naţionale fără autorizaţie din partea instituţiei. Un control demarat de Compania Naţională de Drumuri a scos la iveală că în toată Oltenia sunt 2.246 de obiective ai căror patroni nu cotizează la bugetul de stat. Unele erau deschise de mai bine de un deceniu.  

Dosarul deschis anul trecut a fost iniţial închis, însă luna acesta, procurorul-şef al DIICOT Craiova a dispus redeschiderea lui şi începerea urmării penale in rem faţă de conducerea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova. Tribunalul Dolj va decide dacă procurorii au dreptate. Potrivit estimărilor făcute de CNADNR, peste 3 milioane de euro s-au pierdut la nivelului regiunii Oltenia din neîncasarea taxelor de la agenţii economici de la marginea drumurilor naţionale.

Acelaşi angajat a mai spus că România pierde zilnic mii de euro la Vama Calafat. Şi asta pentru că sute de TIR-uri trec pe aici şi niciunul nu este cântărit şi taxat conform legii, în cazul în care depăşeşte greutatea maximă admisă pe drumurile din România. Motivul? Punctul de trecere a frontierei a fost amenajat fără un cântar care să stabilească greutatea încărcăturii, aşa că toate TIR-urile trec fără să plătească taxe.

Un alt angajat al CNADNR a fost suspendat din funcţie. Este vorba despre fostul director de investiţii al DRDP Craiova care a declarat în presă că autostrada Orăştie - Sibiu este prost construită şi că toată lumea ştia acest lucru. Superiorii săi susţin că au procedat corect, pentru că şi-ar fi încălcat fişa postului.