Un bărbat din Dolj a reuşit să recupereze banii cheltuiţi pe perioada intenării în spital

Data publicării:
PACIENT BANI RECUPERATI

Un bărbat dintr-o localitate doljeană a reuşit să recupereze banii cheltuiţi pe medicamente, în timpul internării în spital. Omul a strâns toate reţetele prescrise pentru medicamentele care nu se găseau în spital, dar şi chitanţele de la farmacii. Aşa că bărbatul a început să lupte cu sistemul. A avut noroc, pentru că medicul său şi-a asumat tratamentele prescrise.  

Pavel Glogogeanu are 71 de ani şi este din comuna Secu, judeţul Dolj. În vară a ajuns la clinica de chirurgie a Spitalului nr. 1 Craiova din cauza unui ulcer. Auzise de problemele cu care se confruntă spitalul şi se aştepta să fie pus să cumpere medicamente. Ştia şi legea, aşa că şi-a avertizat fiul să nu piardă nicio reţetă şi niciun bon. La externare, avea deja un dosar plin de acte şi cheltuise peste 1.100 de lei. Şi a început lupta cu sistemul.

A trimis toate actele pe care le avea, prin poşta, recomandat, la Casa de Asigurări de Sănătate Dolj şi apoi la spitalul unde fusese internat. Pentru fiecare solicitare de acest gen şi CAS şi spitalul fac o anchetă. Dacă se dovedeşte că pacientul a avut dreptate i se decontează banii.

La finalul anchetei, Pavel Glogogeanu a primit prin poşta 924 de lei. El este însă singurul din 1.146 de solicitanţi din Dolj care a primit banii înapoi. Şi asta pentru că medicii care l-au îngrijit şi-au asumat tratamentul prescris cu reţete semnate şi ştampilate.

200 de lei din banii solicitaţi de Pavel Glogogeanu nu au fost plătiţi din cauza a două bonuri. Unul nu era în original, iar celălalt fusese emis după data externării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri