147 de ani de existenţă pentru CNVA

Data publicării:
lva aniversare

În 1867 se deschideau cursurile gimnaziului de băieţi din Galaţi. Atunci, colegiul avea doar şase cursanţi şi trei profesori.

Vasile Ciuchină, director CNVA: "Era prima şcoală de stat. Înfiinţarea acestei instituţii a fost importantă pentru Galaţi şi de atunci s-au petrecut lucruri cu totul şi cu totul remarcabile".

Instituţia de învăţământ a luat numele de Vasile Alecsandri în 1892. În timp, colegiul a devenit renumit la nivel internaţional, iar astăzi sărbătoreşte 147 de ani de la înfiinţare printr-un târg educaţional în care au fost prezente 13 universităţi din Anglia.

Nadia Jones, University of South Wales: "Suntem în România pentru că avem mulţi studenţi români în universitatea noastră şi vrem să vină mai mulţi. Ştim că unele dintre cursurile noastre sunt foarte cunoscute aici şi credem că este foarte important să le dăm studenţilor o oportunitate să afle mai multe despre UK şi ce putem oferi din punct de vedere educaţional".

Pentru elevi, acţiunea are nenumărate avantaje.

Andra Elena Ciobotaru, elevă CNVA: "Mi se pare o acţiune foarte benefică pentru colegiul nostru, pentru că se demonstrează că avem rezultate recunoscute şi pentru că uneori nu se poate ajunge la târguri, astfel încât pot afla chiar de aici, din corpul nou al colegiului informaţii despre universităţi".

În cadrul manifestărilor dedicate zilei Colegiului Naţional Vasile Alecsandri au mai fost organizate un meci de baschet şi o premiere a celor mai buni elevi.

Reporter: Georgiana Ciurea
Operator: David Luigi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri