BRĂILA. Campus modern pe bani de la UE

Data publicării:
zapada braila

Internatul și cantina liceului Pedagogic așteaptă să fie reabilitate de mai bine de 6 ani, când activitatea acestora a fost suspendată. Acum, după ce autoritățile au găsit o sursă de finanțare, au început lucrările de construcție și reabilitare.

Aurel Simionescu -primarul municipiului Brăila: "Trebuie să finalizăm această lucrare pentru că, pe de o parte, este o lucrare de referință, este o unitate școlară de referință și noi putem să utilizăm după aceea spațiile respective, mă refer în mod deosebit la ceea ce înseamnă cantină și internat și pentru alte categorii de copii, nu numai cei care învață la liceul Perpessicius".

Sorin Mirceoi - președinte Asociația de părinți Liceul Pedagogic: "Este necesar pentru că sunt mulți copii din mediul rural și de la liceu, și de la învățământul primar și gimnazial și ar fi o oportunitate. În felul acesta ar fi foarte aproape de școală, ar reduce niște cheltuieli de transport, un preț mult mai convenabil vizavi de cazare".

Conducerea liceului spune că, înainte de toate, este importantă supravegherea atentă a elevilor.

Constantin Gherghinoiu-director Liceu Pedagogic: "Noi avându-i sub ochiul pedagogului școlar, ei nu pot să facă tot ce doresc ei să facă. Am avut copii din Republica Moldova care au fost goniți din gazdă pentru că, la vârsta adolescenței, care este o vârstă specială, au băut, au făcut chefuri în apartamentul pe care l-au închiriat. A fost scandal pur și simplu și au venit să revolvăm noi problema, ori școala nu poate să controleze chestia asta".

Elevii nu văd decât partea frumoasă a lucrurilor și sunt încântați că vor avea din nou internat și cantină.

"Mi se pare un lucru bun pentru cei care fac naveta pentru că au posibilitatea să stea aici, au condiții și e mult mai ușor" spune un elev.

"Având în vedere că se reabilitează căminul consider că este o idee foarte bună pentru că îi ajută pe cei care nu sunt din oraș să locuiască undeva..mai ales că părinții în ziua de zi nu prea dispun de bani în general și au condiții, au mâncare" declară alt elev.

Contractul de finanţare a fost semnat la sfârşitul lunii noiembrie 2014.

Valoarea totală a proiectului este de 16 milioane de lei, din care contribuţia Uniunii Europene se ridică la 9 milioane, contribuţia din bugetul naţional este de 1,4 milioane lei, iar contribuţia beneficiarului - adică Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Brăila şi Liceul Pedagogic - este de 4 milioane de lei.

Reporter: Ana-Maria Dobre
Operator: Luigi David

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri