Sari la conținut
News Alert

Casa studenţilor gălăţeni, în beznă

Anul acesta, Casa de Cultură a Studenţilor din Galaţi a primit de la bugetul de stat 50.000 lei pentru acţiuni şi proiecte studenţeşti. Aceşti bani nu au putut fi, însă, accesaţi din cauza datoriilor pe care instituţia gălăţeană le are la utilităţi şi furnizori, datorii care se ridică la peste 100.000 de lei.

Rectificarea bugetară ar fi salvat situaţia instituţiei, dar nu s-a primit niciun ban de la Ministerul Tineretului şi Sportului.

Dorin Coteţ, director CCS Galaţi: "Surpriza a fost una neplăcută atunci când am aflat că Ministerul Tineretului şi Sportului a avut rectificare pe zero, nu au primit şi nici nu au dat. Nu ştiu de ce, pentru că nu am primit nicio hârtie oficială în acest sens".

Instituţia nu mai avea încă din iunie internet, telefonie mobilă, fixă şi apă caldă. Cum situaţia nu s-a remediat în urma rectificării bugetare, de la începutul acestei săptămâni şi curentul electric a fost oprit, iar activitatea paralizată.

Georgiana Ciurea, reporter Digi24 Galaţi: "Întuneric beznă. Aşa este în sala de spectacol a Casei de Cultură a Studenţilor din Galaţi. Din acest motiv, trupele studenţeşti sunt obligate să-şi găsească altă locaţie pentru a face repetiţii".

Elena Bujor, actor trupa "De ce ficatul?": "Momentan facem repetiţii la mine acasă sau la ceilalţi membri, dar de cele mai multe ori la mine acasă, pentru că nu mai avem unde repeta, că nu mai avem electricitate".

Pentru a-şi continua într-un fel activitatea, măcar la nivel informaţional, compartimentele cultural, economic şi secretariatul s-au mutat într-o încapere din campusul studenţesc.

Dorin Coteţ, director CCS Galaţi: "Pentru asigurarea permanenţei şi a comunicării cu Ministerul Tineretului şi Sportului am găsit sprijin şi înţelegere în UDJ şi ne-au ajutat în sensul ăsta cu o facilitate de spaţiu".

Nu e de mirare că anul acesta au fost anulate toate festivalurile cu tradiţie organizate de Casa de Cultură a Studenţilor, iar activităţile de început de an universitar sunt puse acum sub semnul întrebării.

Igor Bejan, director adjunct CCS Galaţi: "Mă gândesc cu frică la faptul că vin studenţii înapoi la facultate şi noi nu putem desfăşura niciun fel de activitate culturală sau recreativă pentru ei. Resursele noastre au ajuns la sfârşit şi chiar nu mai ştiu ce să facem în situaţia de faţă".

Luminiţa de la capătul tunelului s-ar putea vedea în luna octombrie.

Atunci Ministerul Tineretului şi Sportului ar putea finanţa Casa de Cultură a Studenţilor, după ce va debloca, din punct de vedere legal, rezerva de 10% oprită la începutul anului bugetar.

Reporter: Georgiana Ciurea
Operator: Liviu Hagiu

Editor web: Dana Costache

Pe aceeași temă