Sari la conținut

Coadă la plata taxelor şi impozitelor

Şi în acest an, primii contribuabili care s-au grăbit să-şi plătească dările către bugetul local au fost pensionarii. Unii dintre ei au venit chiar si cu o oră mai devreme de deschiderea programului.

"Când vă anunţă numărul bonului 183 sau apare sus pe monitor, vă invită la casa la care vă distribuie calculatorul. Atunci plătiţi. Aveţi de aşteptat cam o oră, o oră şi jumătate" i-a spus unui contribuabil agentul de scuritate. 

Nerăbdarea celor care s-au aşezat la coadă a fost cu atât mai mare cu cât, faţă de alte judeţe, la Galaţi, plata impozitelor a început cu o întârziere de o săptămână.

"Am bonul 115. Avem vreo ora şi...Merge greu, dar asta e, trebuie. Nu au deschis toate ghişeele" declară un gălăţean.

"Mai avem până la 135. Am venit din prima zi ca să scăpăm, să ne luăm o grijă pentru tot anul" spune alt contribuabil.

"Acum jumătate de oră am venit, dar e fain. Pensionarii vin, tinerul lucrează" spune amuzat un localnic.

Ilie Petru, agent securitate: "Aşa este în fiecare an la prima zi a plăţii impozitelor. Sperăm să se uşureze treaba că lumea a mai scos şi parole online şi o să se mai plătească şi de acasă". 

Cei care vor să-şi plătească taxele şi impozitele online şi nu vor să mai aştepte ore în şir la coadă, trebuie să facă un drum până la Direcţia de Fiscalitatea din cadrul Primăriei.

Elena Lovin, director Direcţia de Fiscalitate: "Pentru cei care nu şi-au ridicat parola de acces îi rugăm să vină să-şi ridice parola sau poate să ne trimită pe adresa de email o cerere cu copie după buletin şi să le generăm userul şi parola pentru plata online a impozitelor".

De la implementarea aplicaţiei online şi până în prezent 80.000 de gălăţeni au primit prin poştă plicurile cu userul şi parola.

Taxele şi impozitele locale au fost majorate în acest an cu 2,62 la sută, reprezentând rata inflaţiei.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Bogdan Cazacu

Editor web: Dana Costache