Sari la conținut
News Alert

Crăciun pe aripile vântului

Albert Malaxa, instructor de zbor: "Mi-a lăsat Moşul sania să-i fac o inspecţie, i-am făcut verificare că şi-a terminat treaba şi o pregăteasc de drum înapoi spre Laponia. I-am făcut un zbor de verficare, Dacă n-avem zăpadă să mergem la săniuş mergem şi zburăm".

Un sfert de oră cu motodeltaplanul costă 100 de lei, dar clipele petecute în aer cu imaginea de sus a oraşului nu vor fi uitate prea curând.

Mircea Murărescu: "Foarte frumos aici deaspura Siretului şi a Dunării. Se vedeau frumos barjele ălea, Galaţiul se vedea prefect, Măcinul mai puţin şi Brăila deloc".

Lucreţia Preda: "Vreau să-mi fac fraţii invidioşi care probabil se îndoapă cu sarmale în Irlanda acum şi vreau să le arăt că poate fi pretrecut şi altfel Crăciunul".

Parapantiştii gălăţeni, membri ai clubului Aerial şi-au petrecut a doua zi de Crăciun aşa cum le place lor cel mai mult.

Mircea Busuioc, parapantist: "Prima zi pentru familie, a doua zi pentru pasiune, pentru ce ne trage de lângă familie".

Chiar dacă zborul cu parapanta la câmpie este mai dificil, împătiţiţii acestui sport nu renunţă: cu ajutorul unui cablu acţionat de un motor, parapantiştii plutesc pe aripile vântului.

Mircea Busuioc, parapantist: "Am găsit şi soluţii pentru zborul la câmpie, dacă vrei să zbori găseşti oriunde o modalitate".

Cătălin Dragu, instructor de parapantă: "Precum ridici un zmeu cu aţa la felse  ridică şi parpantele, în felul ăsta dispare necesitatea unui deal şi ne putem distra şi la câmpie. Ne-am sunat, ne-am adunat şi suntem prezenţi aici, să ne distrăm, să lăsăm sarmalele puţin să mai dăm puţin din mâncare."

Pentru că vremea a fost frumoasă de pe aerodrumul de la Vădeni au decolat şi avioane ultrauşoare.