Sari la conținut

Excese alimentare de Crăciun

Agitaţie mare pe holurile Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean din Galaţi. Mulţi pacienţi au ajuns aici după ce au întrecut măsura la masa de Crăciun.

Cerasela Ciubotaru, medic UPU Spitalul Judeţean Galaţi: "Deobicei pacienţii se prezintă în sistemul nostru de urgenţă cu dureri abdominale, disconfort abdominal, cu vărsături bilioase şi scaune multiple diareice."

Medicamentele sub forma de perfuzie reprezintă tratamentul în majoritatea cazurilor. În puţine situaţii e nevoie de internare pe secţiile de boli interne. Iar astfel de neplăceri pot fi evitate foarte uşor.

"Trebuie să mâncăm fiecare cum mâncăm zilnic. Nu trebuie să abuzăm pentru două zile. Nu ne ia nimeni mâncara din faţă, nici băutura, nici mâncarea" a spus un gălăţean.

"Fiecare trebuie să aibă grijă de persoana proprie. Şi să nu se îndoape mai mult decat îi permite organismul" a spus un gălăţean.

"Asta e la noi, carnea de porc de Crăciun. Asta să fie de vină? Cred că. Şi o vârstă mai înaintată" a spus un gălăţean.

Nu numai pentru medicii de la Urgenţe a fost o zi grea, ci şi pentru echipajele de pe ambulanţă. În 24 de ore au fost 178 de apeluri la 112.

Mihai Polinschi, director SAJ Galaţi: "O creştere mare, 60, 70 la sută faţă de o zi obişnuită. Dintre acestea 11 au fost pentru colici abdominale, colici biliare în urma abuzului de alimente. Cu vârste cuprinse între 21 şi 82 de ani."

La acest număr se adaugă alţi cinci oameni care au băut peste măsură. Pentru a nu petrece sărbătorile în spital medicii recomandă cumpătare în toate privinţele.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Marian Munteanu