Sari la conținut

Galaţiul, sub asediul ninsorilor

Străzile Galaţiului au devenit aproape impracticabile de la primele ore ale dimineţii. După doar câteva ore de ninsoare, traficul a fost paralizat. Pentru a ajunge la muncă şi pentru că în staţii nu venea niciun autobuz, unii oameni au luat-o pe jos.

"E foarte greu. Deszăpezirea este la pământ. Eu vin acum din cartierul Francezi pe jos şi nu a fost niciun autobuz, niciun mijloc de transport" a spus un gălăţean.

Transportul local a fost afectat de operaţiunile greoaie de deszăpezire din oraş.

Georgiana Ciurea, reporter Digi24 Galaţi: "Traficul din Galaţi este aproape paralizat în acest moment. Nu mai circulă niciun trolebuz şi nici tramvaie. Transportul public funcţionează doar cu 60 de autobuze, care circulă pe principalele artere ale oraşului, iar operatorii privaţi s-au înzăpezit şi ei în mai multe zone ale oraşului".

Gălăţenii care s-au încumetat să iasă cu maşina personală au rămas înzăpeziţi, chiar şi pe cele mai circulate străzi ale oraşului.

"Trece lama şi aruncă zăpada direct pe margine, iar ăştia care ies de pe străduţele adiacente nu au ce să facă. Acum împing la maşină" a spus un alt localnic.

Emanuela Turcu, purtător de cuvânt Primăria Galaţi: "Viscolul foarte puternic şi ninsoarea abundentă zădărnicesc acţiunile utilajelor de deszăpezire în sensul că deszăpezim şi în câteva minute zăpada se aşează pe carosabil. Încercăm să ţinem deschis oraşul".

Mai mulţi copaci au fost rupţi din rădăcină din cauza viscolului şi au avariat mai multe maşini. Oamenii au aşteptat cu orele ca autorităţile să intervină.

"Cel mai tare afectată este plafoniera, parbrizul, este daună totală de acuma" a spus un păgubit.

Fenomenele meteorologice extreme au afectat şi alimentarea cu energie electrică din mai multe cartiere gălăţene, unde presiunea la apă a fost scăzută în urma unei avarii.

Reporter: Georgiana Ciurea
Operator: Ionuţ Mocanu