Sari la conținut

Inundaţii cu repetiţie la Galaţi. După o ploaie torenţială canalizările au refulat, iar cartierul Valea Oraşului a fost inundat

Imediat ce au văzut că apa creşte pe străzi, zeci de locuitori din zonă au sunat disperaţi la pompieri să-i ajute. După 30 de minute de ploaie torenţială, apa a ajuns să măsoare peste jumătate de metru.

Tudorel Vintilescu - locuitor Valea Oraşului: "Cred că e a treia sau a patra oară. Ultima a fost în urmă cu o lună, o lună şi ceva. Nu mai ştim ce să mai facem cu primarul ăsta. Deja am vorbit cu majoritatea locatarilor de aici să mergem în grup la primărie că nu se mai poate".

"Au fost de câteva ori inundaţii în cartierul ăsta. Şi acum trei săptămâni au fost, mai mare apa ca acuma. Nimeni nu spune nimic, nu face nimeni nimic în cartierul ăsta. E al nimănui. Fiecare se descurcă cum poate aici" a spus alt localnic.

Debitul de apă din conducte a fost atât de mare încât acestea au refulat.

Adrian Obreja - reporter Digi24: "Vechea problemă a canalizărilor care nu fac faţă a dus iar la inundarea cartierului Valea Oraşului. O problemă pentru care municipalitatea încă nu are o soluţie".

Radu Cosca - viceprimar Galaţi: "Vechea problemă, asta este deocamdată. Până nu regândim o altă metodă în legătură cu ce s-a întâmplat cu programul ISPA, cred că aşa o să ne chinuim până în toamnă".

Până când municipalitatea va veni cu o soluţie, singurii care iau măsuri sunt pompierii. La fiecare ploaie puternică echipajele vin cu motopompe pentru a evacua apa.

loc. col. Liviu Vârlan - comandant detaşament ISU Galaţi: "Acţionăm la ora actuală cu două autospeciale de intervenţie şi cu două motopompe. Suntem pregătiţi cu barca pneumatică în caz de evacuare sau vreun anunţ medical".

Culmea, în această zonă tot sistemul de apă şi canalizare a fost modernizat în urmă cu trei ani cu bani europeni, în cadrul Programului ISPA.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Florin Gâlcanu

Editor web: Dana Costache