Sari la conținut

Medici acuzaţi de neglijenţă

Bărbatul de 57 de ani a fost internat pe 26 iunie la Oncologie. Soţia şi sora pacientului spun că acesta ar fi căzut în baie şi s-ar fi lovit la cap.

Rudele sunt revoltate pentru că după trei zile a fost externat, fără să i se facă alte investigaţii, deşi prezenta acea lovitură la cap.

Catinca Ionescu - soţia pacientului: "Sunt vinovaţi cei de la etajul 8, de la Oncologie. Dacă dânsele nu au avut grija lui, dacă au văzut că el nu poate să mai meargă, puteau să mă cheme să stau cu el, cu dânsul, nu?"

La câteva zile după externare bărbatul s-a simţit şi mai rău după care a intrat în comă. Adus la Urgenţe, medicii neurochirurgi l-au operat imediat.

Avea un hematom provocat în urma unui traumatism. Hematom care reprezintă şi una dintre cauzele decesului, conform certificatului medicolegal.

Rodica Vasile - şef secţie Oncologie: "Cazul nu va rămâne descoperit, nu vreau să vă spun aceste lucruri, nici nu ştiu foarte multe, dar nu vreau să vi le spun. Ancheta va fi pe conducerea spitalului, pe colegiul medicilor, pe filieră de poliţie şi e mai bine să nu discutăm acum".

În schimb medicii au confirmat că pacientul avea nevoie de supraveghere permanentă pe peioada internării.

Rodica Vasile - şef secţie Oncologie: "Nu prea era posibilă o deplasare până la toaletă nesupravegheat. Aceşti pacienţi sunt cu pamperşi, cu sau fără sondă urinară după caz şi grilajul este ridicat permanent. Noi nu avem, şi doamna manageră ştie, nu avem ca în reanimare o asistentă şi o infirmieră pe salon".

La nivelul spitalului a fost demarată o anchetă în acest caz. Cadrele medicale de la Oncologie vor fi audiate cu privire la cele întâmplate. 

Nicolae Bacalbaşa - preşedinte CJ Galaţi: "Ăia care sunt mârlănoşi cu omul, care îşi bat joc de omul bolnav trebuie să plece. Medicina este şi un sistem vocaţional, nu numai ocupaţional".

De asemenea, poliţiştii au deschis dosar penal pentru moarte suspectă. La fel şi colegiul medicilor care s-a autosesizat.

reporter: Adrian Obreja
operatori: Marian Munteanu, Luigi David