Sari la conținut

Noaptea în bibliotecă

Noaptea în Bibliotecă a început în miezul zilei, cu un târg de cărţi, ce cuprindea zeci de edituri din întreaga ţară. Mii de titluri, din toate domeniile, şi-au aşteptat cumpărătorii în curtea bibliotecii judeţene.

Ilie Zanfir, director Biblioteca Judeţeană V.A. Urechia: "Biblioteca vine cu o manifestare ajunsă la a patra ediţie, organizată împreună cu celelalte instituţii de cultură, amintesc Centrul Cultural cu artişti şi meşteri populari".

Noaptea în Bibliotecă de la Galaţi a coincis şi cu inaugurarea unui proiect aşteptat deja în şcolile din toată ţara. Este vorba despre Clubul de şah Axis Libri.

Adrian Smărăndoiu, preşedinte Şah Club Galaţi: "În fiecare miercuri după-amiază aşteptăm copiii să facem cu ei ore de şah".

Acţiunile au continuat cu mai multe concursuri, precum „Bătălia cărţilor", "Raftul cu iniţiativă", „Întâlnire surpriză cu o carte" dar şi cu lansări de carte şi un concert folk. Cei prezenţi la eveniment s-au bucurat în special de faptul că biblioteca a fost deschisă într-o zi de sâmbătă.

"Este frumos, mai ales că eu în cursul săptămânii sunt la şcoală şi nu pot veni" a spus un copil.

"Am vrut să caut o carte cu poveşti şi cu barbie, dar am jucat şah. A fost super, dar m-au bătut" a declarat alt copil.

Seara, cei prezenţi s-au delectat cu primul lung metraj sută la sută gălăţean, „Cafe Journal", iar în toată această perioadă cititorii restanţieri care au returnat cărţile au fost scutiţi de plata penalităţilor pentru întârziere.

Reporter: Georgiana Ciurea
Operator: Luigi David

Editor web: Dana Costache