Sari la conținut

Peste 14.000 de cereri pentru ajutorul de căldură 

Primăria municipiului Galaţi a primit până în acest moment 14.800 de solicitări pentru ajutorul de căldură.

Dintre acestea, 11.000 au fost depuse de persoanele care se încălzesc în sistem centralizat, 2.600 aparţin persoanelor care se încălzesc cu gaze naturale, 1.000 au fost primite de la solicitanţii care folosesc pentru încălzire combustibili lichizi sau solizi, iar 160 de la cei care se încălzesc folosind energia electrică.

Totodată, au fost finalizate anchetele sociale în cazul persoanelor care au solicitat lemne de foc. Din cele 428 de solicitări depuse, 425 au fost aprobate şi trei au fost respinse pentru că nu îndeplineau criteriile de eligibilitate.

Emanuela Turcu, purtător de cuvânt Primăria Galaţi: "Toate solicitările care vor fi eligibile şi vor îndeplini criteriile vor intra în plată chiar din luna noiembrie".

Gălăţenii mai pot depune astfel de cereri până pe 31 martie 2015.

Emanuela Turcu, purtător de cuvânt Primăria Galaţi: "Cereri pentru ajutoarele de căldură se pot depune pe tot parcusul sezonului rece. Împortant este ca pentru a beneficia în luna în care depui cerere, să-l depui până pe data de 20 când se fac decontările către Agenţia de Plăţi".

Anul trecut, 20.000 de persoane nevoiaşe au primit ajutoare de căldură.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Bogdan Cazacu

Editor web: Dana Costache