Sari la conținut

Premieră naţională la Galaţi

Două lumi diferite. Două lumi în care priorităţile diferă. Aşa ar putea fi viaţa peste aproape 40 de ani, când lumea va fi plină de gadgeturi.

Ştefania Bulgaru, Grupul „Voces" Galaţi: „Toată lumea evoluează şi copiii încep să refuze cărţile în schimbul calculatoarelor sau televizoarelor."

Personajele de poveste, precum Albă ca Zăpada sau Cenuşăreasa nu au vrut sub niciun chip să dispară şi au reuşit până la urmă să îi convingă pe internauţi să citească. Iar acum îi sfătuiesc şi pe alţi copii să facă acelaşi lucru.

Sabina Crăiescu, Grupul „Voces" Galaţi: „Vă sfătuiesc să lăsaţi calculatorul şi să citiţi pentru că aşa vă îmbogăţiţi vocabularul."

Sala Teatrului Dramatic „Fani Tardini" din Galaţi a fost plină, iar musicalul copiilor din grupul „Voces" i-a încântat pe toţi, indiferent de vârstă.

„Este prima dată când vedem o piesă de teatru doar cu copii şi un musical doar cu copii. O piesă de teatru foarte frumoasă" a spus un spectator.

„Ce ţi-a plăcut mai mult? Personajele de poveste sau internauţii? Personajele de poveste. De ce? Pentru că aveau costumele mult mai frumoase decât internauţii. De ce este bine să citească copiii? Fiindcă îşi îmbunătăţesc vocabularul" a spus o fată.

Chiar dacă tema piesei nu a fost deloc uşoară, copiii nu i-au dat bătăi de cap regizorului.

Radu Horghidan, regizor: „Ei sunt foarte profesionişti. Aşa sunt atrenaţi, aşa au fost crescuţi, nu ştiu că eu i-am cunoscut după ce au trecut prin procesul ăsta şi chiar m-am bucurat foarte mult de lucrul cu ei."

Grupul "Voces" a obţinut în 2012 premiul I la festivalul "Mamaia Copiilor", iar în 2013 au câştigat trofeul aceluiaşi festival. Acum vor să ajungă la San Remo, dar se lovesc de lipsa resurselor financiare.

Monica Măciuceanu, coordonator grup „Voces" Galaţi: „Costurile sunt foarte mari şi nu şi le mai permit părinţii. Părinţii au făcut nişte eforturi foarte mari pentru ca să putem face acest spectacol, dar sperăm că în jurul nostru există oameni cu dăruire şi cu dragoste de artă."

Copiii din grupul „Voces" vor mai urca pe scenă şi luni, iar banii câştigaţi din vânzarea biletelor vor contribui pentru deplasarea lor. În schimb, micile vedete promit să aducă marele trofeu în România.

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Bogdan Cazacu