Sari la conținut
News Alert

Rata şomajului, în scădere la Galaţi

Rata șomajului înregistrată la sfârșitul lunii trecute a fost cu 0,66 la sută mai mică decât în luna precedentă.

În același timp, față de anul trecut, rapoartele indică o creștere cu 1,6 puncte procentuale. Totuși numărul celor care sunt în căutarea unui loc de muncă rămâne în continuare crescut.

Nicoleta Harțegan, director executiv adjunct AJOFM Galaţi„Ca număr total de șomeri pe care-l înregistrăm în septembrie 2014 ne situăm în jurul cifrei de 17.900 de persoane din care peste 3.700 persoane sunt șomeri îndemnizați. Diferența de peste 14.000 o reprezintă șomerii neîndemnizați."

Reprezentanții AJOFM Galaţi spun însă că scăderea ratei şomajului nu este neapărat o veste bună.

Nicoleta Harțegan, director executiv adjunct AJOFM Galaţi: "Pot să vă spun că un pic scăderea este artificială deoarece în iulie 2013 legea 416/2001 privind venitul minim garantat a survenit o modificare prin ordonanța de urgență 42/2013 în sensul că acești beneficiari de venit minim garantat nu mai trebuie să se prezinte lunar pentru eliberarea și ridicarea adeverinței din care trebuie să rezulte că dânșii și-au căutat activ un loc de muncă, ci odată la trei luni."

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă le propune în această lună șomerilor din Galaţi 120 de locuri de muncă, cele mai multe în domeniul confecțiilor sau cel al construcțiilor.

Reporter: Marian Iancu
Operator: Florin Gâlcanu

Editor web: Dana Costache