Sari la conținut

S-au afișat rezultatele la Bacalaureat

La două dintre liceele gălăţene, toți absolvenții au promovat examenul. Este vorba despre colegiile "Vasile Alecsandri" și "Costache Negri".

Iar cea mai mare notă, înainte de contestaţii, a fost a Alexandrei Rusu, elevă a Colegiului Naţional "Vasile Alecsandri", care a obţinut 9,93.

Alexandra Rusu, absolventă: "Greu nu a fost însă a fost nevoie de foarte multă muncă pentru a obţine acest rezultat. Consider că bacalaureatul nu a fost la un nivel extraordinar de ridicat, însă a contat foarte mult puterea de concentrarea fiecăruia".

Tânără a obţinut 10 la matematică şi chimie şi 9,80 la limba română, acolo unde absolvenţii au avut cele mai multe nemulţumiri.

Claudia Ionela Sâncu, absolventă: "Am luat 10 la istorie şi 9,75 la logică, unde ştiam că am greşit şi mă aşteptam la asta, însă la română nu ştiu ce s-a întâmplat, am luat 6,70. Majoritatea colegelor mele suntem nemulţumiţi, ţinând cont că am învăţat foarte mult nu ştiu ce s-a întâmplat".

Diana Bazgu, absolventă: "Am avut foarte mari emoţii. Am luat 8,60. Este bine, pentru mine nu contează media, contează doar admiterea la facultate. Vreau să dau la Medicină la Bucureşti".

La Brăila, 76,56 la sută dintre absolvenții de liceu înscriși au reușit să ia notă de trecere la Bacalaureat. Procentul este mai mic față de cel înregistrat anul trecut, când județul Brăila era pe primul loc în țară cu un procent de promovare de 77,82 la sută.

În județul Vrancea, 70,4% dintre absolvenții de liceu au luat examenul și tot aici s-au înregistrat trei medii de zece, în vreme ce la Buzău 69,55% dintre candidații înscriși au reușit să ia examenul.

"A fost uşor, dar am luat cu medie mică 6,51. Mai departe în armată la maiştri militari" spune un tânăr.

"Am picat din păcate, nu este corect, am picat la română. O să încerc să fac contestaţie, cred că nu s-au corectat cum trebuie" declară alt elev.

Elevii au avut la dispoziţie patru ore pentru a depune contestaţiile, iar vineri vor fi afişate rezultatele finale.

reporter: Georgiana Ciurea
operatori: Ionuţ Mocanu/Bogdan Cazacu/Bogdan Vlădoiu