Sari la conținut

Spectacol aviatic la Vădeni

Mitingul aerian a început cu un zbor demonstrativ efectuat de trupele Forţelor Aeriene Române. Cele două MIG-uri 21 Lancer de la baza din Kogălniceanu au fost primele care au defilat pe deasupra aerodromului de la Vădeni.

Celor două avioane de vânătoare li s-au alăturat şi trei IAR-uri 99 de la Şcoala de Aplicaţie de la Bobocu.

Aparatele de zbor au defilat timp de aproape o jumătate de oră, spre satisfacţia participanţilor. Pentru a se ridica la nivelul celor de la Forţele Aeriene, piloţii aparatelor ultrauşoare au făcut un adevărat spectacol, chiar dacă vremea le-a dat puţine bătăi de cap.

Alexandru Şcheu, pilot: „Am făcut nişte ranversări şi nişte treceri în formaţie şi la joasă înălţime. Vântul este cam puternic acum şi este şi turbulenţă mare."

După demonstraţiile făcute de piloţi, doritorii au avut ocazia să se urce la bordul aparatelor de zbor.

Matei, este unul dintre ei. Chiar dacă nu se află la prima experienţă, încă rămâne uimit de tot ce poate face un pilot.

Matei Rădulescu, participant: „A fost foarte frumos. Cel mai mult mi-a plăcut virajul la dreapta. Am mai zburat de foarte multe ori."

Aproape 1.000 de persoane au fost prezente la Mitingul aerian de la Vădeni. Cei mai încântaţi au fost, bineînţeles, copiii.

„Cel mai mult mi-au plăcut avioanele care erau mai mari. Cele de luptă. Aş vrea să ma fca pilot" spune un copil.

Albert Malaxa, organizator: „Faţă de ultimele două ediţii este în creştere, ceea ce ne bucură şi ne bucură faptul că sunt foarte mulţi copii aduşi şi asta înseamnă speranţă pentru noi".

Evenimentul s-a încheiat cu mici şi bere pentru tot participanţii, iar după lăsarea serii au fost serviţi cu borş de peşte. Mitingul organizat de Aerial Club Galaţi s-a aflat la cea de-a opta ediţie.

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Marian Munteanu

Pe aceeași temă