Sari la conținut

Studenţi plătiţi pentru meditaţii. La Facultatea de Inginerie, viitorii studenţi vor primi 350 de lei dacă fac meditaţii

15 facultăţi din cadrul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi îşi aşteaptă candidaţii.

O situaţie deosebită este la noua Facultate de Inginerie, care a luat naştere din fuziunea Facultăţii de Ingineria Mediului şi cea de Mecanică.

Pentru a-şi atrage cât mai mult potenţiali studenţi, conducerea falcultăţii promite bobocilor o ofertă de nerefuzat: o subvenţie de 350 de lei, pentru 4 luni. Cu o singură condiţie: să participe la meditaţii oferite după cursuri.

Marian Bordei, prodecan Facultatea de Inginerie: "Primirea subvenţiei este legată strict de participarea la meditaţii. Deci, practic îi plătim ca să vină la meditaţii".

Şi profesorii implicaţi vor fi remuneraţi.

Totul se realizează pe baza unui proiect european, realizat de Universitatea de Politehnică din Bucureşti şi la care Facultatea de Inginerie din Galaţi este parteneră.

Valoarea proiectului, pentru facultatea din Galaţi se ridică la 400.000 de lei. Chiar şi aşa, absolvenţii de liceu nu s-au prea înghesuit în prima zi de admitere.

Ionel Petrea, şef lucrări doctor ing. Facultatea de Inginerie: "S-a înscris un număr de 10 candidaţi. E o diversitate mare de domenii, avem 7 domenii în zona ingineriei."

Cei care şi-au arătat interesul pentru domeniul ingineriei au fost încântaţi de oferta facultăţii.

"Eu zic că m-ar fi ajutat destul de mult, pentru că din liceu vii cu o bază limitată de cunoştinţe iar aprofundările din facultate este la un nivel superior" a spus un viitor student.

La finalul primei zile de înscrieri, la Universitatea Dunărea de Jos sunt 459 de candidați.

Cele mai căutate facultăți au fost cele de Medicină și Farmacie, Arhitectură Navală și Educație Fizică și Sport.

Georgiana Ciurea, reporter Digi24 Galaţi: "6 specializări au dispărut din oferta educaţională. Printre ele regăsim măsurători terestre şi cadastru. Toate specializările au fost desfiinţate pentru că nu mai prezentau interes pentru absolvenţii de liceu."

Înscrierile vor continua zilnic, până vineri, 18 iulie, la ora 15.00.

Absolvenții de Bacalaureat din promoția 2014 trebuie să prezinte, la depunerea dosarelor de înscriere, modelele noi de adeverințe, care au viza Inspectoratului Școlar Galați.

Anul acesta sunt scoase la concurs 1.850 de locuri la buget și aproape 1.600 de locuri la taxă.

Reporter: Georgiana Ciurea

Operator: Florin Gîlcanu

Editor web: Dana Costache