Sari la conținut

Târguri deschise, dar închise

Pe uliţele din Drăguşeni, în zona târgului de animale, este linişte şi pace. Nici picior de animal nu era acolo. Lucru cât se poate de ciudat, având în vedere că restricţia autorităţilor a expirat pe 5 octombrie. La târg poarta e închisă, iar în interior am găsit o găină care scormoneşte în pământ după mâncare.

Mitică Trandafir - localnic: "De patru săptămâni e închis încontinuu. Mai vin pe aici oamenii, iau animalele în maşină corodenii. Se organizează târg pe marginea drumului, pe aici pe dealuri".

Lucru adevărat. Un viţel, legat de gard pe marginea drumului, era scos la vânzare, numai că nu se știe cine este proprietarul. Vita a fost abandonată la vederea camerei de filmat. Nimeni nu ştie al cui e. Alţi comercianţi nu încearcă şă-şi vândă marfa nici măcar aşa.

Maricel Gândac - localnic Cărăpceşti: "Un viţel, un porc. Încercăm să le vindem, să mai câştigăm un ban, ce să faci? Acum e închis, închis. Stăm pe loc. Cu el în ţarc".

Pe 14 septembrie, când ar fi trebuit să fie închis târgul, locul era plin de animale. Primarul spunea atunci că nu ştie nimic despre restricţia Direcţiei Sanitar Veterinare şi că nu are de ce să închidă târgul.

Maricica Chiriac - director DSV Galaţi: "În momentul în care au fost impuse restricţiile, primăria comunei Drăguşeni nu a respectat acea interdicţie. Nici pe cea din martie, nici cea vizavi de boala bluetongue şi a considerat că trebuie să funcţioneze. În acel moment noi am interzis definitiv activitatea".

Acum primarul nu a mai fost de găsit în localitate. Atât el cât şi viceprimarul au dispărut. Nici oamenilor nu le-au dat explicaţii. Au lipit doar un afiş pe poarta târgului, prin care anunţau localnicii că târgul e închis. Şi va rămâne închis până când va obţine din nou autorizaţie de funcţionare.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Marian Munteanu

Editor web: Dana Costache