TULCEA. Procuror anchetat de procurori

Data publicării:
perchezitii macin

Atmosferă tensionată în orașul Măcin, unde au fost efectuate percheziții de amploare în patru locații, una chiar sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Măcin, iar restul la domiciliile unor persoane fizice.

Mai multe echipaje ale Jandarmeriei, în frunte cu Brigada Specială de Intervenție au păzit intrarea instituției pe tot parcursul cercetărilor.

Ana-Maria Dobre - reporter Digi24: "De mai bine de 6 ore procurorii DNA fac percheziții la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Măcin într-un dosar privind fapte de corupție și fals în care ar fi implicați prim-procurorul Constantin Balaban și o grefieră".

Dacă la Parchet, cuvântul de ordine a fost discreția, la domiciliul prim-procurorului Constantin Balaban, unde au continuat perchezițiile, oamenii din Măcin au cerut arestarea celor anchetați.

Ana-Maria Dobre - reporter Digi24: "Un grup de localnici s-au adunat în fața casei prim-procurorului Constantin Balaban pentru a-și arăta nemulțumirea față de cazurile nerezolvate de ani de zile pe care le-a instrumentat acest prim-procuror".

"Am fost la domnul procuror Balaban, uitați aici că scrie, am făcut plângere..i-ați măi hârtiile de aici, vrei să-ți vinzi caprele să vii cu bănuții la mine? zic..domn procuror, mă amenință în fața dumneavoastră, hehehe..râdea. Merită să fie arestat. M-am rugat foarte mult să fie arestat acest prim-procuror că nu merită să stea la noi la parchet. Nu face lege" spune un bărbat din Măcin.

Potrivit unor surse judiciare, ancheta vizează activitatea din ultimii opt ani a prim - procurorului Constantin Balaban şi a unei grefiere, suspectaţi de șantaj și luare de mită, infracțiuni comise în perioada 2007-2015.

reporter: Ana-Maria Dobre
operator: Luigi David

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri