Vis de iarnă, la Grădina Botanică

Data publicării:
costume populare iarna

Ghirlande, globuri multicolore, beteală, ghetuţe pentru Moş Nicolae şi alte obiecte specifice sărbătorii naşterii Domnului au adus magia Crăciunului la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Galaţi.

Atmosfera de sărbătoare şi voia bună au fost întreţinute de copiii Centrului Cultural Dunărea de Jos.

După ce au cântat şi dansat, copiii au primit în dar dulciuri de la Moş Nicolae .

"Mi se pare foarte frumos, am cântat şi mai devreme, am văzut multe şi peşti pirania şi îmi place foarte mult aici" a spus un copil.

Magia sărbătorilor de iarnă a fost întregită de 15 meşteri artizani şi populari. Constantin Casandroiu a venit tocmai din Dâmboviţa cu produsele sale sunt unicat, pictate manual.

Constantin Casandroiu, meşter popular: "Îmi face mare plăcere şi vin cu mare drag în această locaţie. Nu este prima dată când vin aici. Am adus sticlărie decorată şi în mod deosebit cu decoruri de iarnă".

Dragostea pentru frumos şi artă a fost prezentă prin picturile realizate pe piele de artistul Carmen Neacşu. 

Carmen Neacşu, artist: "Vin aici la târg cu un tip de artă neconvenţională, pictură pe piele, montată în rame de crengi de copac şi scoarţă. E un mod de a mă exprima, de a-mi exprima sufletul".

De la târg nu puteau lipsi ornamentele specifice sărbătorilor de iarnă, precum şi bijuteriile realizate manual.

Doina Moldoveanu, meşter popular: "Am lucrat câteva ornamente pentru masa de Crăciun şi lucrări de artizanat din piele, flori."

Luiza Mocanu, artist handmade: "Am venit la această expoziţie cu bijuterii lucrate manual cu pietre semipreţioase şi nişte produse realizate cu tehnica decupajului sau a şerveţelului".

Produsele expuse sunt cu vânzare, vizitatorii putând face celor dragi un cadou frumos de Crăciun.

Paul Lupoae, şeful secţiei Grădina Botanică: "Încercăm să aducem publicului magia sărbătorilor de iarnă. Este motiviul pentru care atât meşterii populari, artizani, handmade, pot oferi vizitatorilor anumite obiecte pe care le pot achiziţiona de la noi".

Expoziţia „Vis de iarnă" va rămâne deschisă până pe 31 decembrie 2014, programul de vizitare fiind de miercuri până duminică, între orele 9.00 şi 17.00

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Liviu Hagiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri