Voluntariatul, condiţie la angajare

Data publicării:
pacient

În domeniul sănătăţii, voluntariatul aduce experienţa pe care cei mai mulţi dintre angajatori o cer la terminarea facultăţii.

Aurel Nechita, decan Facultatea de Medicină şi Farmacie Galaţi: "Făcând practică are o şansă în plus la un eventual concurs după aceea pentru că la orice concurs dai şi o probă teoretică, dar şi practică. Trebuie să prinzi o venă, trebuie să faci un sondaj, trebuie să faci o manoperă pe care în şcoală să spunem că nu ai apucat să o faci".

Legea voluntariatului, intrată în vigoare în iulie 2014, aduce şi avantaje financiare pentru cei care aleg să practice această formă de muncă.

Aurel Nechita, decan Facultatea de Medicină şi Farmacie Galaţi: "Acest voluntariat se consideră vechime în muncă pentru cei care reuşesc să se încadreze. Şi o să mă întrebaţi ce-i cu asta. Păi este că asta sare peste perioada de debutant direct la cea de titular şi diferenţa este de 3-4 clase de salarizare".

Acest lucru înseamnă un salariu cu 3-4 milioane mai mare. În spitalele gălăţene lucrează în acest moment peste 100 de voluntari.

Reporter: Georgiana Ciurea
Operatori: B. Stănescu/ G. Mormoloc

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri