23 de poliţişti de frontieră şi vameşi au fost duşi la audieri la Vaslui

Data publicării:
perchezitii albita

În jurul orei 6, ofiţerii anticorupţie au blocat accesul în Vama Albiţa. Mai bine de 4 ore i-au verificat pe poliţiştii de frontieră şi pe vameşi, suspectaţi că primeau mită pentru a nu verifica actele transporturilor care ieşeau şi intrau prin punctul de frontieră. În tot acest timp, traficul prin vamă a fost paralizat.

În paralel cu descinderile din vama Albiţa, anchetatorii au perchezitionat şi locuinţele vameşilor. 27 de verificări au avut loc în judeţele Iaşi şi Vaslui, dar şi în Republica Moldova. 23 de poliţişti de frontieră şi vameşi sunt urmăriţi penal în acest caz. Anchetatorii spun că monitorizările au început în urmă cu câteva luni, timp în care au adunat mai multe probe video şi audio cu ajutorul sistemelor de supraveghere instalate la Vama Albiţa.

Vama Albiţa a mai fost în centrul unei anchete şi în februarie 2011, când ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie au descins în mai multe vămi din ţară. Atunci, 47 de vameşi şi poliţişti de frontieră de la Albiţa au fost trimişi în judecată pentru luare de mită. Aproape 300 de angajaţi ai poliţiei de frontieră au ajuns în faţa magistraţilor. Ancheta la nivel naţional a pornit de la un denunţ făcut chiar de şeful poliţiei de frontieră Vaslui.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri