8.800 de elevi din Iaşi au susţinut prima probă la evaluarea naţională pentru clasa a patra

Data publicării:
elevi evaluare clasa a patra

La proba de limba şi literatura română a examenului de evaluare națională, elevii nu au avut emoţii pentru că, spun ei, s-au pregătit intens pentru a lua note cât mai mari. Proba a durat 60 de minute.

"Ne-a dat un text la prima vedere, destul de lung, și, pe baza textului, a trebuit să răspundem la niște întrebări prin încercuire sau să completăm niște spații," a povestit un elev.

"Au fost cerințe ușoare, dar unele au fost mai grele pentru că trebuia să schimb forma și să caut un alt sfârșit," este de părere un elev testat. 

Anul acesta este pentru prima dată când toţi elevii de clasa a IV-a sunt testaţi, după ce, anul trecut, evaluarea a funcţionat ca proiect pilot implementat în doar 10 şcoli din judeţul Iaşi.

"Este o aliniere a învățământului românesc la învățământul european. Subiectele sunt în aceeași manieră, asemănătoare cu cele din Europa. Toți copiii s-au prezentat. Sunt conștienți de faptul că trebuie să se pregătească," a declarat Ionel Nechifor, directorul Școlii Generale „B. P. Haşdeu" Iași

Notele obținute de elevi la această evaluare nu vor fi trecute în catalog. Rezultatele vor fi confidențiale şi vor fi discutate în particular cu părinții.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri