Sari la conținut

ACTUALIZARE. Prefectul Iașiului, Romeo Olteanu, a demisionat 

ACTUALIZARE ORA 16:00. Romeo Olteanu a demisionat din funcție în urma incidentului de ieri. Până când va fi numit in funcție un nou prefect, atribuțiile vor fi preluate de subprefectul Bogdan Abălași. Romeo Olteanu a explicat că demisia a venit la sugestia superiorilor din Minister, care nu au primit deloc bine vestea că un reprezentant al Guvernului, care trebuie să asigure respectarea legii, a fost prins circulând pe drumurile publice, sub influența alcoolului 

ȘTIREA INIȚIALĂ. Prefectul mergea spre stadion, la volanul maşinii de serviciu, când o altă maşină i-a tăiat calea, spune chiar el. Un alt şofer, care venea din spate, nu a mai apucat să pună frână şi i-a lovit maşina. Nimeni nu a fost rănit. Romeo Olteanu a rămas fără permis pentru 3 luni şi a primit amendă de 800 de lei.

"Este un meci cu grad de dificultate şi prezenţă, mai ales că subprefectul este în concediu era semiobligatorie. Eram în depăşire şi a ieşit de pe străduţa asta un BMW care n-a acordat prioritate, n-a oprit la stop şi mi-a ieşit direct în faţă. N-am avut cum să-l evit, am încercat să-l evit, l-am atins şi l-am lovit şi pe domnul care este aici," explica, imediat la sediul Poliției Rutiere după accident, în exclusivitate pentru Digi24 Iași, prefectul Romeo Olteanu.