Ambulanţă blocată în zăpadă

Data publicării:
ambulanta 20blocata 20in 20zapada-37433

Iarna îţi face simţită prezenţa şi la Iaşi. Prima ninsoare serioasă din această iarnă a provocat deja incidente în judeţul Iaşi. O ambulanţă care trebuia să ajungă la un pacient la Spitalul Clinic de Psihiatrie Socola din Bârnova a rămas înzăpezită la intersecţia drumului judeţean cu cel care duce spre spital pentru că nu avea tracţiune 4x4.

Pentru a ajunge la spitalul din Bârnova, ambulanţa avea de străbătut 3 kilometri pe un drum forestier acoperit în totalitate cu zăpadă.

Medicii erau aşteptaţi de un pacient în vârstă de 80 de ani, care trebuia transportat la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. În ciuda încercărilor şoferului de a ajunge la spital, ambulanţa a rămas înzăpezită.

“Ce să-i fac...eu m-am dus până unde am putut”, a declarat şoferul ambulanţei.

„Deja drumurile sunt impracticabile. La sanatoriul Bârnova pentru că nu avem maşină de urgenţe cu tracţiune 4x4 nu am putu urca. A venit o altă ambulanţă în ajutor. Am transferat cazul dintr-o maşină în alta. Oricum, este greu de lucrat în condiţiile astea”, a completat Alina Iordache, medic coordonator la Serviciul de Ambulanţă Iaşi.

„La sanatoriul Bârnova pentru că nu avem maşină de urgenţe cu tracţiune 4x4 nu am putut urca. A venit o altă ambulanţă în ajutor. Am transferat cazul dintr-o maşină în alta.”. (Alina Iordache, medic coordonator la Serviciul de Ambulanţă Iaşi)

La scurt timp după ce s-a făcut transferul pacientului, un utilaj de deszăpezire a ajuns pe drumul care merge spre spital pentru a împrăştia material antiderapant.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri