Angajații OSPA Suceava, neplătiți de șase luni. Din august au fost tăiat și accesul instituției la utilități

Data publicării:
coperta Angajati la stat netlatiti de 6 luni

Cei opt angajați ai Oficiului Județean pentru Studii Pedologice și Agrochimice Suceava nu și-au mai primit salariile din martie pentru că Ministerul Agriculturii nu și-a achitat mai mute facturi către oficiul de la Suceava.

„Venim în continuare pentru că așteptăm o reorganizare, așteptăm să vedem ce se întîmplă,” astfel explică Lăcrămioara Bobu, administratorul OSPA Suceava, hotărârea angajaților de a veni la serviciu și în aceste condiții.

Lipsa bugetului a atras după sine și alte probleme, nu doar cele legate de salarii. Instotuției i s-a reziliat contractul de închiriere și accesul la utilități a fost tăiat, iar de la 1 august angajații au rămas fără apă și fără curent.

„De la inceputul lui august ni s-a tăiat și curentul, am luat calculatorul acasă urmând să continui parțial contractele cu Ministerul, să le aduc în faza în care se mai pot face și după aia vom mai vedea,”  a spus Adrian Curaleț, pedolog șef la OSPA Suceava.

Pentru că nu au apă, curent și nici canalizare, angajații OSPA Suceava au pus lacătul pe laboratorul de analize, singurul acreditat RENAR din țară. În plus, angajații vin la serviciu doar pentru a face schițe și hărți la lumina soarelui, atunci când asta permite.

Oficiul Pentru Studii Pedologice și Agrichimice este o instituție a statului care nu primește buget și trebuie să se autofinanțeze în baza unor contracte pentru studierea solului pe care le încheie atât cu firme private cât și cu Direcția Agricolă. Lucrările pe care OSPA le-a făcut însă în anul 2012 nu au fost achitate de Ministerul Agriculturii prin Direcția Agricolă de la Suceava, și astfel angajații au ajuns în această situație.

„Lucrările pe care ar trebui să ni le plătească până la această data, recepționate, depășesc 5 miliarde de lei vechi, respectiv 500.000 de lei noi,” a declarat Dorel Guliciuc, contabil la OSPA Suceava.

Pe de altă parte reprezentanții Direcției Agricole Suceava spun că nu au primit de la Minister niciun ban pentru OSPA.

„Aceste lucrări sunt făcute și aceste lucrări n-au fost decontate de către Minister,” a spus Vasile Schipor, șeful Direcției Agricole Suceava.

Acum, angajaților OSPA Suceava nu le rămâne decât să aștepte în continuare banii de la Ministerul Agriculturii la fel cum așteaptă și legea reoganizării pentru a ști ce au de făcut în continuare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri