Sari la conținut

Angajații Poștei din Iași se plâng de condițiile de muncă, sunt pregătiți de proteste

„Nu mai pot. Se lucrează 9 - 10 ore în ghișee, sunt sufocați. Au apărut diverse boli. Concedii medicale avem aproximativ o mie de zile pe primul trimestru din 2014, cu afețiuni ale coloanei vertebrale, cardiovasculare, operații, tot felul de boli ciudate,” a declarat Elena Bârlescu, lider Sondicat Posșta Română Iași.

În cadrul Comisiei de Dialog Social de la Prefectură, cei care lucrează în oficiile poștale au primit sfaturi despre cum trebuie să acționeze pentru a-și obține drepturile.

„Facem toate constatările le trimitem la Inspectoratul Teritorial de Muncă București care trebuie să discute cu administratorul firmei și să acționeze. Sancțiunile nu rezolvă problemele ci din contră. Îmi închipui că banii ăștia care se plătesc ca amenzi diminuează diferite drepturi ale salariaților,” a explicat  Andrei Albulescu, inspector șef la ITM Iași.

„Am preluat toate nemulțumirile care le-au avut și le vom transmite ministerului de resort și primului ministru. Prin Comisia de Dialog ăstea sunt atribuțiile pe care le avem - de a asculta, de a găsi soluții la aceste probleme și de a le transmite Guvernului spre soluționare,” a declarat Bogdan Abălași, subprefectul judeţului Iaşi.

Sindicaliştii din Poșta Română au anunțat că pe 7 mai vor picheta Prefectura. Dacă reprezentanții companiei nu le vor asculta nemulțumirile sunt hotărâți să treacă și la alte forme de protest - mitinguri sau chiar grevă.