Sari la conținut

Bază sportivă cu ajutorul localnicilor. Bugetul pe hârtie pentru terenul de sport din Bălțați: 700.000 de lei

"Terenul de fotbal aşa cum îl vedeţi amenajat, aşa rămâne împrejmuit. În afara gardului trebuie să avem două parcări pentru gazde şi oaspeţi, trebuie să amenajăm 250 de locuri în tribune şi în partea dinspre sat trebuie să amenajăm sediul administrativ cu duşuri cu sală de pregătire pentru copii."

Totul a rămas însă doar la stadiul de proiect. 700 de mii de lei trebuia să coste întreaga bază sportivă, însă de la Guvern au venit din 2009 şI până acum, doar 53 de mii de lei. Primăria a reuşit să investească însă 200 de mii de lei şI, cu ajutorul localnicilor, terenul de sport este acum practicabil.

Vasile Aştefanei, primarul comunei Bălţaţi: "Nemaivenind banii şi ca să nu stăm cu o ruină aici noi am luat iniţiativa şi am făcut rost de gazon şi de iarbă de pe păşunea noastră. Am adus utilajele noastre aici cu voluntari, noi efectiv, şi am semănat terenul. Am tras apă şi canalizare până la colţul terenului de sport."

Mulţumită lor, peste o sută copii pasionaţi de fotbal sau atletim se antrenează zilnic în baza sportivă. Fac parte din Clubul de Juniori şi Seniori Gloria Bălţaţi iar acum se pregătesc pentru competiţiile judeţene ce vor avea loc în această toamnă.

Pentru a finaliza investiţia, aşa cum este prevăzut în proiect, sunt necesari aproape 450 de mii de lei, bani ce ar trebui să vină de la bugetul de stat. Primarul comunei Bălţaţi va trimite la Guvern, la finalul acestei luni, o nouă cerere de acordare a restanţei.