Bolnavii din două spitale din municipiul Iași nu vor putea vota

Data publicării:
pacienti upu botosani

Președintele BEJ, judecătorul Monica Oana Lăcustă, a declarat că unele spitale nu au înțeles cum trebuie întocmite cererile pentru urna mobilă. Este cazul spitalului Sfântul Spiridon și Institutului de Oncologie.

”Cerereile acestea trebuiau făcute nominal, de fiecare persoană în parte şi nu sub formă de tabel şi trebuiau înregistrate la secţiile de votare arondate spitalelor exclusiv pe data de 24 mai, deci în preziua alegerilor, între orele 18:00 - 20:00”, a declarat președintele BEJ Iași.

La Institutul de Oncologie sunt 135 de pacienți care ar vrea să voteze, dar urna mobilă nu va fi trimisă. Managerul Mirela Grosu a recunoscut că a întocmit un tabel și l-a depus la secția arondată unității medicale. Directoarea a crezut că semnăturile pacienților în acel tabel sunt suficiente.

Aceeași situație și la spitalul Sfântul Spiridon. ”Solicitarea a fost făcută de către conducerea spitalului împreună cu tabelul pacienţilor. Ea a fost depusă ieri la cea mai apropiată secţie de votare, însă de acolo ni s-a comunicat că legislaţia prevede ca cererea să fie făcută de către fiecare pacient. Am transmis prin medicii de gardă acest lucru, dar evident fiecare pacient fiind vorba despre persoane vârstnice, persoane cu afecţiuni grave, persoane care necesită internare în mod categoric timpul în care ei au făcut aceste cereri a depăşit termenul prevăzut legal”, a declarat Diana Cimpoeșu, purtătorul de cuvânt al spitalului Sfântul Spiridon.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri