Sari la conținut

Campanie gratuită de sterilizare a câinilor

În primele patru zile de la startul campaniei, au fost sterilizaţi 220 de câini. Este vorba de patrupede strânse de hingheri de pe stradă, dar şi de animale aduse de stăpâni care au vrut să profite de faptul că procedura este gratuită .

Campania de sterilizare se desfasoara cu sprijinul unor specialişti din Sua, Olanda, Anglia şi Germania. Banii necesari au fost strânşi din sponsorizari, pe o reţea de socializare.

" În Olanda, nu avem câini pe străzi. Câinii sunt fie acasă cu stăpânii lor, fie în adăposturi. Nu omorâm câini, decât atunci când sunt agresivi, în situaţii grave. Iar aici sunt foarte mulţi câini care trăiesc pe străzi, fără hrană, nevaccinaţi şi vrem să ajutăm , să fie mai puţini decât sunt acum, spune  Isabel Stuijver, voluntar din Olanda.

În condiţiile în care, capturarea câinilor fără stăpân în municipiul Bacău a fost sistată aproape un an de zile, din cauză că padocul nu indeplineste standardele europene, numărul maidanezilor a crescut. În prezent, pe străzile Bacăului sunt peste 1 500 de patrupede.

Directorul Direcţiei de Servicii Publice din cadrul Primăriei Bacău, Gabriel Griţcu, spune că  "Scopul campaniei este acela de a steriliza cât mai mulţi câini şi de a reduce înmulţirea necontrolată a acestora, puii ajungând de cele mai multe ori pe domeniul public."

Până duminică, când este ultima zi de campanie, autorităţile speră să fie sterilizati 350 de câini. Actiunea va fi reluata in luna mai.