Captură impresionantă de țigări la Vama Albița

Data publicării:
COPERTA TRAFIC TIGARI VS

Captura a fost făcută pe 25 aprilie când, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetățean maghiar, în vârstă de 51 de ani. Bărbatul, angajat al unei firme de transport din Ungaria, avea documentele vamale şi de transport, precum şi 220 certificate de garanţie în valoare de 7.000 euro fiecare, eliberate de o societate din Ungaria.

Documentele indicau că întreaga cantitate de ţigări a fost achiziţionată de la o firmă din Chişinău de către o societate din Grecia, pentru două societăţi din Marea Britanie, din care una intermediară.

În urma cercetărilor, însă, polițiștii au descoperit că societatea din Grecia este în realitate un birou vamal, iar adresa acestuia nu poate fi folosită ca destinatar pentru ţigarete, dar și că societatea din Marea Britanie nu prezintă elementele unei societăţi care are ca obiect de activitate astfel de operaţiuni.

Polițișii au decis să indisponibilizeze autocamionul, în valoare de 150.500 lei, și, de asemenea, au ridicat pentru cercetări cele 220 certificate de garanţie prezentate de maghiar, valoarea totală a acestora fiind de 1.540.000 euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri