Sari la conținut

Carduri de reduceri pentru proiecte urbane. Mai mulți antreprenori dau reduceri clienților și fac donații pentru ei

Pe baza cardului, clienții primesc o reducere de 10 la sută. Dar nu este singura societate care oferă astfel de discount-uri. Proprietarii unor magazine alimentare, cafenele, cofetării , restaurante și localuri au decis să se implice în proiect și să le ofere ieșenilor reduceri. În acest mod reușesc să atragă clienți și, totodată, să finanțeze proiecte care duc la dezvoltarea orașului.

"Clientul merge la antreprenor, arată cardul și automat are parte de o reducere între 3 și 10 la sută. La rândul lor, antreprenorii oferă înapoi comunității, contribuind la un fond care se numi Cardul Comunității, iar prin acest fond vor fi finanțate proiecte și inițiative ieșene," a spus Alexandra Anghel, coordonator proiect Cardul Comunității.

"Ies cu amicii în oraș, am acolo o notă de plată ceva mai mare și cardul îmi prinde bine și astfel investesc și în comunitate."

"Ajut la dezvoltarea economiei locale și aflu despre antreprenorii care dezvoltă economia locală și produsele tradiționale," sunt de părere cei care au încercat cardul.

Până acum, 10 antreprenori locali s-au angajat să le ofere clienților reduceri și să doneze bani în numele lor. Dar inițiatorii proiectului își doresc să atragă cât mai mulți oameni de afaceri.

Nicolata Hrițcu, antreprenor local: "pentru mine, acest proiect este un act conștient către schimbare. Cu toți ne dorim un Iași mai frumos și mai curat, numai că de data aceasta trebuie să facem și noi ceva în acest sens, nu putem doar să așteptăm de la autoritățile locale."

Adrian Macovei, administrator cafenea: "este o oportunitate pentru antreprenorii locali să promoveze , nu știu, bussiness-urile locale și să crească o dată cu cererea clienților."

Întrebat ce proiect ar vrea să vadă realizat de pe urma acestor bani, Iustinian Rusu Cozma, antreprenor local, a răspuns: "parcările, dacă s-ar rezolva cu parcările în Iași ar fi super."

Inițiatorii proiectului speră să strângă din donațiile antreprenorilor, într-o primă fază, 5.000 de euro. Banii vor fi folosiți pentru finanțarea unui proiect care să contribuie la îmbunătățirea vieții urbane.