Sari la conținut

Catedrala Mitropolitană se pregătește de hram. Moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva vor fi scoase pe 10 octombrie

Șantierul deschis în curtea Mitropoliei va restrânge anul acesta spațiul destinat ceremoniilor religioase prilejuite de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva. Așa că s-a gândit un amplasament nou pentru scena unde se va oficia slujba de pe 14 octombrie.

"Nu va fi în bulevard, cum fost anul trecut, va fi în curtea Mitropoliei, între Catedrala Mitropolitană şi parcul Teatrului (n.red. Naţional). Iar în bulevard vor sta credincioşii care vor veni pentru această sărbătoare. Pe aleea din curtea catedralei pregătim locul pentru corturile unde vom avea obiecte bisericeşti pentru credincioşii care doresc icoane, cărţi, tămâie," a explicat arhimandrit Dosoftei Șcheul, mare eclesiarh al Catedralei Mitropolitane din Iaşi.

Nu doar preoţii catedralei se pregătesc pentru ziua Cuvioasei Parascheva, ci şi credincioşii care vor să ia parte la cel mai mare pelerinaj din țară. "Acum doi, trei ani a fost pentru prima dată când am venit şi am stat la rând. Şi am stat în jur de 20 de ore şi m-am simţit împlinit. Chiar mă bucur că am ajuns," povesteşte un credincios. 

Programul religios va începe pe 10 octombrie, când moaştele Cuvioasei Parascheva vor fi scoase din Catedrala Mitropolitană. şi se va încheia cinci zile mai târziu.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL EVENIMENTELOR RELIGIOASE DEDICATE SĂRBĂTORII CUVIOASEI PARASCHEVA