Sari la conținut

Companiile IT au renunțat la interviurile clasice și dau probe practice

După ce află problema pe care o au de rezolvat, candidații care aspiră la un loc de muncă în domeniul IT trebuie să o rezolve contra cronometru. Cel mai tânăr candidat care a venit la Târg are 17 ani și este elev la Liceu de Informatică.

Întrebat cum s-a descurcat, tânărul candidat a răspun: "Bine. Gândirea a fost bună, implementarea a fost rea. Mai am, mai am, mai învăț."

Concursul a atras zeci de persoane. Cei care nu au reușit să ducă la bun sfârșit problema de codare pe care au trebuit să o rezolve au fost înscriși, oricum, în baza de date a companiei.

"Putem avea un contact mai direct, mai specializat cu oamenii care vin la târguri și care vor să participe la această inițiativă. Procentual vorbind, cred că undeva la 80 din ei s-au descurcat foarte bine," a spus Cezar Alexandrescu, senior HR specialist.

Louisa Olar, organizator Târg de Cariere: "avem circa o mie de oportunități de cariere pe toate gusturile, din diverse domenii și pentru cei cu sau fără experiență în funcție de ce anume vizează."

Ieșenii aflați în căutarea unui loc de muncă pot consulta și miercuri ofertele companiilor participante la târg.