Sari la conținut

Controale fără rezultat. Primele concluzii în cazul bebelușului mort vor fi făcute publice abia săptămâna viitoare

Echipa de control de la Ministerul Sănătății a verificat timp de cinci ore documentele medicale și a vorbit din nou cu angajaţii maternităţii "Elena Doamna" care au fost implicaţi în cazul bebeluşului mort înainte de naștere. Discuţiile nu au clarificat însă dacă medicii de gardă lipseau într-adevăr din spital, aşa cum au acuzat părinţii.

"Din documente şi din relatările lor au fost în spital, au efectuat garda conform instrucţiunilor. Martorii susţin că nu au găsit personalul medical, dar fiecare spune exact condiţiile în care a trecut în acea noapte. Momentan, ancheta este încă în desfăşurare," este declaraţia Amaliei Şerban, director general adjunct în cadrul Ministerului Sănătăţii.

Comisiei de ancheta i se va alătura şi un expert în obstetrică ginecologie care urmează să stabilească dacă la această naștere încheiată tragic s-a intervenit greșit sau cu întârziere.

"Va analiza dosarul pacientei şi care va analiza declaraţiile personalului medical din punct de vedere medical. Pe de altă parte, o parte din lucruri se vor lămuri prin ancheta Poliţiei şi mă refer la aspectele ţinând de ore, de date, de persoane şi pe de altă parte, profesional va fi şi evaluarea pe care o va face Colegiul Medicilor," a explicat Diana Cimpoeşu, expert medical.

Părinţii sunt încrezători că ancheta le va face dreptate. "Eu am certitudinea că o să se afle adevărul , am speranţa că o să se afle adevărul. Sperăm să fie prima dată în care se găseşte vinovaţi, sperăm să fie şi ultima dată în care o să trebuiască să mai găsim vinovaţi," a spus Constantin Ciobanu, tatăl bebeluşului.

Că se va face dreptate dau asigurări şi reprezentanţii Consiliului Judeţean Iaşi, instituţie în subordinea căreia se află maternitatea Elena Doamna. "În ceea ce priveşte Consiliul Judeţean şi dorinţa domnului preşedinte este ca vinovaţii să răspundă, să plătească şi astfel de cazuri să nu se mai întâmple," a declarat Marius Pârciu, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Iaşi.

Primele concluzii ale comisiei de control de la Ministerul Sănătăţii sunt așteptate pentru săptămâna viitoare.

Pe aceeași temă