Copil de doi ani internat cu răni la cap, bătut de iubitul mamei. Nu este un caz singular - statistici alarmante

Data publicării:
mana de copil bandajata

Mama copilului a cerut ajutor la 112, după un conflict cu partenerul ei de viață. Bărbatul s-a enervat că femeia avea de gând să-l părăsească, iar de furia lui nu a scăpat nici copilul de doi ani și jumătate.

„El a venit prin pădure şi avea un ciomag şi m-a lovit pe mine prima dată, m-a lăsat jos acolo şi pe urmă mi-a luat copilul, l-a lovit în cap,” povestește Solomea Dănilă, mama copilului. 

Iniţial, băiatul şi mama lui au fost duşi la spitalul din Roman, dar pentru că starea copilului era gravă s-a decis transportarea de urgenţă la Iaşi.

„Intervenţie elicopter SMURD, la spitalul Roman, unde a fost apelat pentru trasferul unui copil cu politraumă, cel mai important element fiind trauma cranio-cerebrală cu fractură craniană şi hematom epicranian,” a explicat medicul Diana Cimpoeșu, coordonatorul SMURD Iași, starea în care se afla copilul bătut. 

Copilul a ajuns la Spitalul de Neurochirurgie, iar medicii spun că acum este în afara oricărui pericol. Cazul a intrat în atenţia poliţiei.

„În caz, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, iar în funcţie de concluziile constatărilor medico-legale, se va face încadrarea corespunzătoare a faptei. Suspectul este cercetat în stare de libertate,” a declarat Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ.

O anchetă va deschide și Direcția pentru Protecția Copilului care va stabili dacă băiatul poate rămâne alături de mamă. Femeia mai are trei copii, dar aceştia sunt crescuţi de rude.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri