Decizie păguboasă pentru Iaşi: bugetul alocat pentru reabilitarea drumurilor a fost redus

Data publicării:
decizii paguboase


Proiectul Elenei Udrea prevedea ca în judetul Iasi sa se asfalteze 200 de kilometri de drumuri, cu un cost total de 270 de milioane de lei. Banii ar fi trebuit sa provina din credite de angajament. Noul program de dezvoltare a infrastructurii prevede ca finanţarea să fie făcută de Consiliul Judeţean.

Trei drumuri comunale pietruite din comuna Tomeşti urmau să fie asfaltate, iar pentru lucrări, Primăria ar fi trebuit să primească 10 milioane de lei.  

Programul naţional pentru dezvoltarea infrastructurii a fost modificat printr-o ordonanţă de urgenţă aprobată acum două luni. Reprezentanţii PDL susţin că acest lucru a fost făcut din raţiuni politice şi că liderii USL au criticat programul Elenei Udrea fără motiv.

Iaşiul ar fi trebuit să primească peste 600 de milioane de lei, dar acum vor ajunge numai 10 milioane de lei pentru lucrări deja începute.

Diferenţa de bani, până la 10 milioane de lei, va fi alocată pentru reabilitarea unor drumuri comunale aflate deja în şantier sau pentru aducţiuni de apă.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri