Expoziţie de tehnică militară, la Iași

Data publicării:
expozitie 20de 20tehnica 20militara 20la 20iasi-36526

Centrul Iaşiului s-a transformat timp de trei ore, într-o adevărată zonă de război. Echipaje ISU, militari, jandarmi şi poliţişti şi-au prezentat timp de 3 ore întreaga tehnică din dotare.Expoziţia a fost organizată cu prilejul zilei naţionale.

De la transportatoarele blindate până la elicopterul SMURD, absolut tot i-a fascinat pe cei prezenţi la expoziţia de tehnică militară. Cum era de aşteptat cei mai încântaţi au fost copiii.

“Vai, e foarte mişto, am jucat numai jocuri, dar realitate arată foarte bine. Mi se pare interesantă, pentru că nu am mai văzut până acum vreun tanc”, a declarat o fetiţă.

„Elicopterul şi....şi tot”, mărturisit un băieţel.„Dotările noi al maşinilor. Şi de la poliţie şi de la la SMURD, elicopterul nou”, a completat tatăl unui copil.

Şi echipamentele militarilor le-au luat ochii celor prezenţi. Nu le-a venit să creadă când au aflat că dotările complete cântaresc 15 kilograme.

Pentru militari a fost o adevărată mândrie să se prezinte în faţa celor pe care au misiunea să îi apere.„Suntem aici, în mijlocul Iaşului, în mijlocul ieşenilor. Îi primim alături de noi, suntem printre ei şi le arătăm ceea ce facem, cu ceea ce facem noi”, a declarat Maior Adrian Gâtman, ofiţer de relaţii publcie la Brigada 15 Mecanizată Podu Înalt.

„Suntem aici, în mijlocul Iaşului, în mijlocul ieşenilor. Îi primim alături de noi, suntem printre ei şi le arătăm ceea ce facem, cu ceea ce facem noi” (maior Adrian Gâtman, Brigada 15 Mecanizată Podu Înalt)

Ieşenii vor avea ocazia să fie din nou alături de militari şi mâine de ziua naţională când este programată defilarea gărzii de onoare şi retragerea cu torţe pe bulevardul Ştefan cel Mare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri